top of page

2022 Wordt Prinsloos Jaar

“We vallen maar meteen met de deur in huis”, zegt Gunter Nevelsteen, voorzitter van H.K. Peer Stoet vzw, “2022 wordt een ‘prinsloos’ jaar. Het is in de loop van de voorbije jaren de zoveelste spijtige primeur die we als carnavalsvereniging moeten aankondigen. Onze grote hoop is dat we volgend jaar wel degelijk stoet kunnen doen, zei het dan zonder toeziend oog van een scepterzwaaier.”

Het hoofdbestuur en Bram Van Dyck gingen bij het nemen van die beslissing niet over één nacht ijs. “Bram is weliswaar begin oktober verkozen tot prins carnaval maar de geplande aanstelling op 11 december komt er niet. Gezien de huidige omstandigheden zou die enkel onder zeer strikte voorwaarden kunnen doorgaan. En de combinatie zeer strikt en carnaval, dat vloekt een beetje. We zien ook dat binnen de FEN, de overkoepelende carnavalsorganisatie, zowat alle bals en activiteiten worden geschrapt. Op die manier zouden onze nieuwe prins en zijn gevolg nauwelijks bevriende verenigingen kunnen bezoeken. Op die manier zou zijn ambtstermijn flink aan leute en plezier inboeten. Ons reglement zegt immers dat je maar één keer als prins kan worden aangesteld.” Het goede nieuws voor Bram is dat uitstel geen afstel is. Bij het eerstvolgende ‘normale’ stoetjaar zal hij wel degelijk worden aangesteld.

Wat niet enkel de prins maar ook de rest van carnaval minnend Herenthout bezighoudt: zal de stoet kunnen uitgaan op de zondagen 27 februari en 6 maart ’22? “Dat hopen wij alvast maar dat is momenteel koffiedik kijken”, aldus de voorzitter. “Geen idee hoe corona tussen dit en drie maanden is geëvolueerd. Maar nogmaals, als onze stoeters kunnen uitrukken, zal dat zonder prins zijn.”
Yorumlar


bottom of page